Alapítványunk támogatásával 2008. szeptember 26-án kirándulást szerveztek a székesfehérvári Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthona lakói számára.
A székesfehérvári Egyesített Szociális Otthon minden évben szervez kirándulást gondozottjai számára. Ebben az évben, a budapesti Gyermekvasút volt a céljuk. Mintegy 60 gondozott és 10 ápoló vett részt az úton, amelyhez a Fehérvár Travel Alapítvány biztosított két autóbuszt, valamint az anyagi támogatás mellett részt vett idegenvezetőként Nemes Zoltán kuratóriumi tag, és segítőként, szervezőként alapítványunk munkatársa, Gömöri Erzsébet.

A Széchenyi-hegyen kissé hűvös, felhős idő fogadta a csoportot. A tízórai végére azonban, mire a vonat indult, kiderült az ég, kellemes kora őszi idő lett. A vonatra való felszállás a nehezebben mozgók számára sem okozott gondot, hiszen az ápolók, és társaik segítettek nekik. A határozott kis vasutasok (menesztők, kalauzok) pedig türelmesen megvárták, míg mindenki helyet foglalt. Az utasok a hegyek között kanyarogva szép, napsütötte tájakban gyönyörködhettek. Előbb a Szép Juhászné megállóig mentek, ahol ízletes ebéd várta őket. E kis pihenő után folytatták az utazást a hűvösvölgyi végállomásig, ahol megnézték a Gyermekvasút múzeumát. A kora délutáni órákban indultak haza. A kirándulás természetesen jó alkalmat biztosított a beszélgetésre, társalkodásra.

A Fehérvár Travel Alapítvány fontosnak tartja, ezért támogatja az ilyen kirándulásokat, mert ezek hozzájárulnak az idősek és szociális otthonokban lakók hangulatának, életminőségének javításához.

{AG}Idosek-kirandulasa{/AG}

[Vissza]