A Fehérvár Travel Kft. ügyvezetőjének, Ribi Péternek Székesfehérvár Közgyűlése „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott,
az elismerést az augusztus 20-i Díszközgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Az átadón elhangzott:

„Ribi Péter Székesfehérváron született, matematikus mérnöki diplomát szerzett, ám csak rövid ideig dolgozott választott szakmájában. Szabadidejében szívesen utazott és foglalkozott idegenforgalommal, később erre alapozva hozta létre saját cégét, a Fehérvár Travel Utazási Irodát, melyet rendkívüli szorgalommal, kitartással, becsületes és értékteremtő szemlélettel épített fel lépésről lépésre. Az ország egyik legnagyobb utazásszervező irodája, mely büszkén viseli városunk nevét, minőségi élményekben és magas színvonalú ellátásban részesíti a kulturált, aktív kikapcsolódásra vágyókat szerte a világban.

Személyiségét az elbizakodottság helyett a tisztaság, az emberbaráti szemlélet jellemzi. Kimagaslóan segíti Székesfehérvár közösségét a 2008-ban elindított alapítványán keresztül. Felelősséget vállal az oktatás, a sport, a kultúra, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért a városban és Fejér megyében. Hitvallását híven tükrözi alapítványának jelmondata: Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!

Életművének és munkájának elismeréseként Ribi Péter az előző év augusztusában átvette Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István Díjat is.”

(A fenti cikk megjelent a Fehérvár Travel Utazási Iroda hivatalos honlapján.)

Április 8-án, hétfőn a "Fehérvár Travel" Alapítvány munkatársai átadták az Arany János Iskolában a Világjátékot és a mozgásfejlesztő eszközöket. A  játékok egy részét még ki sem csomagolták. A pszichológus nagyon hálásan fogadta a számára nagyon fontos diagnosztikai-terápiás eszközt, amely nagyon sokat fog segíteni a munkájában, a nem beszélő autista gyerekek megértésében, segítésében. A gyerekek lelkesen vették igénybe az eszközöket.

A székesfehérvári tv az átadásról beszámolt, amelyet az alábbi helyen tekinthetnek meg:

https://www.szekesfehervar.hu    2019.04.08. Hiradó ( kb. 9. perctől)

A "Fehérvár Travel" Alapítvány által működtetett AUTI Klubban ismét megrendeztük a farsangi vigadozást, immáron második alkalommal. Szülőkkel, hozzátartozókkal ünnepeltünk családias hangulatban, sok-sok általuk készített finomsággal, közös beszélgetéssel. Volt alkalmunk bemutatni az újonnan kapott eszközöket és megmutattuk milyen lesz az új szenzoros szobánk. A farsanggal együtt köszöntöttük a tavaszt is, vázoltuk terveinket, bemutattuk a klubtagok műveit és a legújabb tanult dalt is előadták.

Az eseményről beszámolt a FEOL, amelyet részletesen az alábbi linkre kattintva olvashatnak:

A „Fehérvár Travel” Alapítvány munkatársaként tíz évvel ezelőtt léptem át a Hosszúsétatéri Szociális Otthon küszöbét, azzal a feladattal, hogy az otthonban élő idős embereknek segítsek szebbé tenni napjaikat. Az otthon vezetője szívélyesen fogadott, bemutatta az otthon lakóit, dolgozóit. A közvetlen kapcsolatot Ritával jelenleg is tartom. Vele beszélem meg, hogy az alapítvány miben tud segíteni a foglalkozások, programok, egészségügyi ellátás színvonalas megvalósításában. Gondolok itt azokra a speciális fürdető segédeszközökre, ágyakra, matracokra és a napi tornaórákon használt eszközökre, amelyeket az Alapítvány vásárolt az otthon számára.

Az első időszakban kötöző szerekre, tisztálkodási szerekre volt inkább szükség és ennek a beszerzését támogatta az Alapítvány. Minden évben szervezek egy országos nagy kirándulást az otthonban élő idős embereknek. Régebben többen részt tudtak venni a kiránduláson az otthonból, mert több volt a fennjáró lakó. Nyáron egy alkalommal az otthon elé jön a városnéző kisvonat, városnézés után pedig fagyizunk. Az utóbbi években helybe hozatjuk a fagyit, így nagy élmény a bentlakóknak az együtt eltöltött fagyizás. Közkedvelt a jégkrém is a forró nyári napokon. Évszaktól függetlenül rendszeresen gyümölcsnapokat tartunk. A szüreti mulatság, a farsang is rendszeres programja a bentlakásos életnek. A tombola tárgyak sem maradhatnak el, hiszen minden apró dolognak úgy tudnak örülni a bentlakók. Családi délutánokon nagy az öröm, amikor találkoznak a családtagokkal, de nagy a bánat is, amikor a családtagok hazamennek. Ilyenkor az alapítvány mindig nagy tortával – tortákkal lepi meg az otthon lakóit, a hozzátartozóikat, a dolgozókat. Rendszeresen megemlékezünk az elhunytakról: gyertyát gyújtunk, imádkozunk értük, énekelünk.

A legszomorúbb időszak mégis a karácsony… Az adventi időben nagyon sok műsört adnak iskolások, nyugdíjas klubok stb. Karácsony elteltével azonban nem igazán nyitják rájuk az ajtót. Ilonka néni meg is jegyezte egyszer „Marikám karácsony után csak te jössz hozzánk, más senki nem látogat meg bennünket. No meg az orvos”. Igen, karácsony után jönnek a szürke hétköznapok. Ott várnak az ajtóban, folyosón mikor megyek beszélgetni, mit viszek, milyen kis apróságot, hiszen mindennek örülnek. A mindenkori vezetőség nagyon hálás az Alapítványnak a sok támogatásért, de leginkább a lelki beszélgetésért.

Visszaemlékezve az elmúlt 10 évre, az otthont mindig renoválták. Hol meszeltek, hol villanyt szereltek, szobákat alakítottak át, fűtést szereltek. A teljes felújítás alkalmával a város otthonaiban helyezték el a bentlakókat. Az Alapítvány ebben a nehéz időszakban is ugyan úgy támogatta a lakókat, én ugyan úgy mentem az otthonokba utánuk. Vittem az üzeneteket egymásnak, lelkierőt tartva bennük, hogy újra találkozunk a Hosszúsétatéri Otthonban, hiszen a bentlakók már elfogadták, hogy az az otthonuk. Azokkal az emberekkel, akik átélték ezt az időszakot sokszor emlegetjük, milyen nehéz volt. Ritával is sokszor visszagondolunk az elmúlt tíz évre. Megemlékezünk azokról az emberekről, akik vidámságot, örömet vittek a mindennapokba. Legyen az versmondás, ének, sakkozás, malmozás, dominózás és sok-sok viccelődés. Sajnos a beszélgetésünk végén mindig megállapítjuk, hogy napjainkban az otthonba kerülő emberek egészségi állapota egyre gyengébb. Sokkal több egyéni beszélgetést igényelnek, mint régen. A foglalkozásokra való előkészület is sokkal több időt vesz igénybe, mint régebben. Egyre nehezebb.
Mindig szeretettel számolok be az Alapítványnak az otthon életéről, történéseiről és arról, hogy mennyire hálásak az Alapítvány támogatásának. Én is hálás vagyok, hogy az alapítvány munkatársa lehetek.

Köszönettel: Képli Mária

Fogyatékosságügyi tanácsadó iroda kezdte meg működését január 15-től a Viktória Rehabilitációs Központ (Székesfehérvár, Erzsébet u. 20.) emeletén a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége keretében.
Az épületben lift található, ezért mindenki számára könnyen megközelíthető.
Az ügyelet nyitvatartási rendje a személyes találkozáshoz:

H:  8.00 - 12.00
K: 12.00 - 16.00
Sz: 8.00 - 18.00
Cs: 8.00 - 16.00

Fogyatékosságügyi tanácsadók és elérhetőségük
a hét minden napján, munkaidőben 8.00 - 16.00-ig :

Akkermanné Rita: 20/267-9049
Magyar Máriusz: 20/268 -1165
Mészáros Imre: 20/267-8035
Csontosné G. Katalin: 20/267-8952

Iroda: Székesfehérvár, Erzsébet u. 20.
         (Viktória Rehabilitációs Központ épülete)
Az alábbi "szorolap.jpg"-re kattintva részletesebben tájékozódhat a segítségnyútás lehetőségeiről:
Attachments:
Download this file (szorolap.jpg)szorolap.jpg397 kB