"A kezdeti ijedtséget egyre nyitottabb hozzáállás majd mosoly váltotta fel az autizmussal élő fiatal felnőttek klubjában. Az állatokat kézbe is vehették, megsimogathatták, és ők bátran éltek is ezzel a lehetőséggel."

A programon jelen volt a Feol tudósítója, így erről részletesen is olvashat az alábbi linkre kattintva:

A nyári szünetet követte egy nagytakarítás és a falak, ablakok feldíszítése.  Augusztus 28-án volt az első klubfoglalkozás, amit nagyon vártak a fiatalok, szinte mindenki eljött. Szeptember 5-én ellátogatott a foglalkozásra a polgármester úr, részt vett egy bemutatkozós játékban, amely nagy élmény volt a srácoknak. Polgármester úr kért egy 3 évre szóló tervezetet, amelyet október közepéig eljuttattunk a Önkormányzathoz. A látogatás során felmerült a városban zajló SZÉP programhoz történő csatlakozásunk. A program a fogyatékosságokat mutatja be kisiskolásoknak iskolai keretek között. Erre a felkészülést megkezdtük, előreláthatólag januártól csatlakozhatunk.

Szeptember közepétől már heti 4x2 órában várjuk a klubban a fiatalokat. Minden alkalommal van kommunikációs és szocializációs gyakorlat, mert ez a legnehezebb és nélkülözhetetlen az életvezetésükhöz. Hétfőn mozgás és zene, kedden háztartásvezetés. Ez utóbbihoz vettünk egy villanyrezsót, amelyen nagyon egyszerű ételeket fogunk főzni (teát, tojást, virslit). Szerdán kézműveskedést tartunk, csütörtökön ismét háztartásvezetés és életvezetés, takarítás és sok játék pl. az érzelmek megértése, kifejezése, közlekedés,stb.

A polgármester úr látogatása alkalmával említettük, hogy nagyon nagy szükség lenne egy okos TV-re, mert a szocializációs helyzetek gyakorlásánál hasznát vennénk. A napokban megvásárolhatjuk. Ez nagy öröm számunkra, már csak az internet elérhetőség maradt hátra.
 
2019. november 7-re szerveztünk egy állatos programot, erre az alkalomra meghívtuk a városi TV-t. Ezzel a kis tudósítással szeretnénk ismét felhívni a figyelmet  magunkra! A polgármester úrtól lehetőséget kaptunk a városháza megtekintésére egy novemberi időpontban.
Jól indultunk, 17 fő a létszám. Az egyik tavasszal csatlakozó fiú nemrégiben a saját költeményével érkezett:Új korszerű eszköz segíti a megyei kórház szemészeti osztályát a "Fehérvár Travel" alapítvány 2 milló Ft-os támogatásának köszönhetően. Az eszközt ünnepélyesen, Igari Antal Mihály, a kuratórium elnöke adta át a felhasználóknak.

Az átadásról az alábbi linkre kattintva olvashat részletesen:
https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszeru-eszkoz-segit-a-megyei-korhazban-3285948/
Nagy napnak ígérkezett október 19-e a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi-Tekerespuszta ápoló-gondozó otthona lakói számára. A "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány közel 15 millió Ft-os támogatásával elkészült a gumi lapokkal burkolt sportpálya.   "Köszönjük az Alapítványnak, hogy álmaink valóra válhattak; nekünk, a használóknak pedig váljék az egészségünkre!"- fogalmazott köszöntő beszédében az intézmény vezetője Hajduné Reith Mónika.

         

A pályaavatót 5 csapat kispályás labdarúgó tornája követte. A CSAPATOK:
  1.  Tapolcsányi kollégium, Budapest.
  2.  Lepsény-Mezőszentgyörgy.
  3.  7-es Presszó, Polgárdi.
  4.  Polgárdi-Tekerespuszta.
  5. "Fehérvár Travel", Székesfehérvár.


Kihasználva az alkalmat Ribi Péter az Alapítvány alapítója, Igari Antal Mihály a kuratórium elnöke és Mészáros Imre irodavezető Hajduné Reith Mónika vezetésével megtekintették az intézményt, találkozhattak a lakókkal és bepillantást nyerhettek lakókörnyezetükbe. A vendégeket sajnos több esetben lehangoló látvány fogadta (beázás miatt használhatatlanná vált lakószobák, lezárt szekciók, túlzsúfolt lakóegységek). Séta közben a segítségnyújtás további lehetőségeit keresték.

Az átadó ünnepség a kispályás labdarúgótorna erdményhirdetésével zárult, amelynek győztese a Tapolcsányi kollégium verhetetlen csapata lett.

Az eseményről tovább olvashat az alábbi linkre kattintva:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sportpalyat-avattak-polgardi-tekerespusztan-3346248/A Fehérvár Travel Kft. ügyvezetőjének, Ribi Péternek Székesfehérvár Közgyűlése „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott,
az elismerést az augusztus 20-i Díszközgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 Az átadón elhangzott:

„Ribi Péter Székesfehérváron született, matematikus mérnöki diplomát szerzett, ám csak rövid ideig dolgozott választott szakmájában. Szabadidejében szívesen utazott és foglalkozott idegenforgalommal, később erre alapozva hozta létre saját cégét, a Fehérvár Travel Utazási Irodát, melyet rendkívüli szorgalommal, kitartással, becsületes és értékteremtő szemlélettel épített fel lépésről lépésre. Az ország egyik legnagyobb utazásszervező irodája, mely büszkén viseli városunk nevét, minőségi élményekben és magas színvonalú ellátásban részesíti a kulturált, aktív kikapcsolódásra vágyókat szerte a világban.

Személyiségét az elbizakodottság helyett a tisztaság, az emberbaráti szemlélet jellemzi. Kimagaslóan segíti Székesfehérvár közösségét a 2008-ban elindított alapítványán keresztül. Felelősséget vállal az oktatás, a sport, a kultúra, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért a városban és Fejér megyében. Hitvallását híven tükrözi alapítványának jelmondata: Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!

Életművének és munkájának elismeréseként Ribi Péter az előző év augusztusában átvette Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István Díjat is.”

(A fenti cikk megjelent a Fehérvár Travel Utazási Iroda hivatalos honlapján.)