Igari Antal Mihály a "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért kuratóriumának elnöke 2016. december 11-én vehette át a "Széchenyi Díj Közügyekért" elismerést az Öreghegyi Közösségi Házban. A díjat az élet számos területén a közügyekért végzett - köztük az Alapítványban is - magas színvonalú tevékenységéért ítélték oda. Igari Antal Mihály a díjátadót követő első kuratóriumi ülésen beszámolt az eseményről és kiemelte, hogy az igazi elismerés nem neki szól, hanem az alapítvány alapítójának Ribi Péternek, aki önzetlen magatartásával és nagylelkű anyagi támogatásával hosszú évek óta biztosítja az Alapítvány működését és segíti a fogyatékkal élők és betegségekkel küzdők napi életét.

                                       

A Magyar Katolikus Rádió 2016.12.09-én 9.30-kor "Életre-valók" műsorában készült riport a Szt. Kristóf Házról, amelyből megismerhetjük a Ház életét és hallhatunk a Fehérvár Travel Alapítvány alapítójáró és az Alapítvány tevékenységéről.

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/napi-radiomusor-es-hangarchivum

A fenti linkre kattintva kiválasztható a 2016. december 09-i dátum, megkeresendő a 9 óra 30 perc és már hallgatható is a műsor.

Szinte komplett mobil iroda segítheti a jövőben a székesfehérvári családgondozók munkáját, akik ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozott rászorulóknak akár saját otthonukban teljes körű ügyintézői szolgáltatást tudnak majd nyújtani. A közel fél millió forintos támogatás – amiből két multimédiás laptopot és egy hordozható mobil nyomtatót tudott vásárolni a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ – a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítványnak köszönhető.

                  

A teljes cikk megtekinthető az alábbi linkre kattintva:
http://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_9_7862

A „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért a I-007-3/2016. számú döntésével Polgárdi Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatát 170188 Ft összeggel támogatta, melyből a pályázatban megjelölt laptop és egy multifunkcionális nyomtató került megvásárlásra.
Az átadásról a városi Tv is beszámolt, amelyet megtekinthetnek az alábbi linkre kattintva:

https://youtu.be/Habtndtw5Po

  

                           

Intézményem dolgozói és a segítségre szoruló ügyfelek nevében is köszönöm szépen a Fehérvár Travel Közhasznú  Alapítvány a Rászorultakért támogatását, melynek lehetőségével  egy laptop és egy multifunkcionális nyomtató került megvásárlásra,  az intézmény által  ellátott két  településen dolgozó családsegítő munkatársunk részére. A gépek segítségével helyben azonnali segítséget tudunk nyújtani a rászorultak részére.  
Támogatásukat köszönjük:
                                            
                                                         Tisztelettel: Kozári Erika
                                                                intézményvezető

Közel Egymillió Ft értékben fejlesztő játékokat vehetett át Enyingen a Lurkó Kuckó Egyesület, amelyet a koraszülöttek napja alkalmából rendezett játékos délutánon adott át a Fehérvár Travel Alapítvány.

 

 

A gyermekek azonnal birtokba is vehették a fejlesztő eszközöket. Az Egyesület tervei közt szerepel, hogy a gyermekük otthoni fejlesztését vállaló szülőknek az eszközök egy részét tartós használatba adnák át.

Tisztelt "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért! Ezúton köszönjük, hogy a Lurkó Kuckó Egyesület számára nyújtott támogatásukkal lehetővé tették az Enying Járás településein, élő korai fejlesztést igénylő gyermekek számára a magas színvonalú ellátást. A speciális fejlesztőeszközöket a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézményének szakemberei számára használatba átadtuk, ezzel biztosítva a magas színvonalú ellátás folyamatosságát. A pályázatban foglalt célt elértük, a szakmai és pénzügyi elszámolás megtörtént. Mellékelek pár fényképet és az alábbi linken elérhető kisfilm az Enying Város Tv-ben volt látható.

Tisztelettel és köszönettel:
László Péterné Lurkó Kuckó Egyesület elnök

https://www.youtube.com/watch?v=m0W-AJgxNEQ

Három darab elektromos mozgatású, gyógyászati ággyal gazdagodott az Abai Idősek Otthona.
Az Otthonban élők átlag életkora 85 év, néhányan 9-11 évvel ezelőtt költöztek  be. Sajnos az elmúlt közel két évben nagy mértékben megnövekedett a teljes ellátásra szoruló ellátottak száma. Egyrészt romlott a régóta itt élők állapota, másrészt a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően csak napi 4 órás gondozási-ápolási szükséglettel rendelkező idősek felvételére van lehetősége az intézménynek. Nőtt a mozgásában korlátozott, ill. mozgásképtelen betegek száma.

A pályázat keretében elnyert támogatással, magasabb szintű szakellátást tudnak biztosítani a gondozottak számára.

          

                                                                                                          

Tisztelt "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért!

Köszönjük a "Nyírlaki Pszichiátriai Betegekért" Alapítvány számára nyújtott támogatást, melyből az intézményben felújításra került a forfa szállóépületben található vizes blokk. A felújítással megvalósult munka nagy könnyebbséget jelent az épületben élő lakók életében.
Néhány fényképpel szeretnénk megmutatni a felújítást.

Nyírlak, 2016. október 13.

Tisztelettel és köszönettel:

Farkasné Sámson Klára sk.
kuratórium elnöke

  

Tisztelt Ügyintéző!

Telefonos megbeszélés alapján levelem mellékleteként csatolva küldöm Önnek további szíves felhasználásra a sikeresen lezajlott - Önök által támogatott- pályázatunk fotódokumentációját!

Maradok Tisztelettel:

Vargáné Kránicz Erzsébet

Enyingi Egyesített Szociális Intézményvezető nevében és megbízásából

Petricsné Korcsek Hajnalka

       

 

A mindennapokban hasznos és ma már nélkülözhetetlen eszközökhöz jutott a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény Hajléktalanok Átmeneti Szállása, amely megkönnyíti a lakók életét és szolgálja egészségük védelmét:

          

Tisztelt Kuratórium!

A F.M.I.SZ.I. Polgárdi Lakóotthon telephelyén az Önök által elnyert pályázati pénzből a blokkház a telephelyen felállításra került. Képeket mellékletként csatolva küldöm.

Köszönjük a támogatásukat!

Tisztelettel:
Kovács Hédi telephelyvezető

                       

A Fehérvár Travel Alapítvány támogatásával autóbuszokkal tettek kirándulást a Tropicariumba a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye és a Római Katolikus Országos Papi Otthon gondozottjai, lakói. A nyárvégi kellemes időjárás is kedvezett a program megvalósulásának, amely szeptember 27-én kezdődött a reggeli órákban ...

                    

Tisztelt „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért!

Nagy örömünkre szolgált, hogy az Alapítványhoz benyújtott 1-005-4/2015. számú pályázatunk támogatást nyert 844.000 Ft összeggel, mely 6 db zuhanyzó cseréjét tette lehetővé intézményünkben. Néhány fényképpel - az átépítés, csere - illusztráljuk az építés folyamatát és az elkészült zuhanyt.
Attachments:
Download this file (Darvastó- köszönő lev..pdf)Darvastó- köszönő lev..pdf2705 kB

Kedves Olvasók, Leendő Pályázók!

Íme bemutatunk néhány nyertes pályázatot képekben a 2015. negyedik negyedévi pályázatokból. Elsőként az M-001-4/2015. jelűt, amelyben a pályázó új mosógépet és hűtőgépet vásárolhatott magának 185.000 Ft értékben.

            
 
        
                    régi                                                        új

"Tisztelt Fehérvár Travel Alapítvány!

Ezúton köszönjük, hogy a Csipike Egyesület számára nyújtott támogatásukkal lehetővé tették, hogy 2016. május 12-én megszervezzük Sárbogárdon a Segítők segítése: elkötelezett pedagógus - boldogabb gyermek c. konferenciát..."

Attachments:
Download this file (Csipike Egyesület.pdf)Csipike Egyesület.pdf2018 kB
A tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona lakói és dolgozói nevében köszönetünket fejezzük ki a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítványnak, hogy értelmi- és pszicho-szociális fogyatékossággal élőket ellátó intézményünk számára egy 9 személyes gépkocsi beszerzésével kapcsolatban pályázati támogatást nyújtott!

2016. január 14-én az Alapítvány kuratóriumának elnöke részt vett Martonvásáron a Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon újévi rendezvényén. Ide meghívták valamennyi jó szándékú támogatójukat, akik anyagilag vagy önkéntes munkával segítik az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját. A Fehérvár Travel Alapítvány a rászorulókért az I-011-1/2015 sz. pályázat keretén belül 4 db WC átalakítását, felújítását finanszírozta 1.570.000 Ft támogatás megítélésével.