Ezúton gratulálunk Ribi Péternek a Fehérvár Travel Kft. ügyvezető igazgatójának, hogy ismét elismerésben részesült.


A Székesfehérvári Család és KarrierPont "Családbarát, felelős foglalkoztató” pályázatot hirdetett, és a szakmai stáb döntése alapján a díjat 2020-ban a Fehérvár Travel Kft.-nek adományozták. Bízunk benne, hogy az utazási iroda a jövőben is kedvező munkafeltételekkel, munkaidő-beosztással segítheti munkavállalóinak a családi élettel összeegyeztethető munkavégzését.

Az eseményről bővebben itt olvashat:

https://www.szekesfehervar.hu/csaladbarat-felelos-foglalkoztato-a-fehervar-travel-kapta-iden-az-elismerest

Augusztus 17-én, hétfőn Székesfehérvár polgármestere ünnepélyes keretek között adta át a Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett Jótékonysági Estély és a még tavaly decemberben rendezett Adventi Jótékonysági Futás összbevételéből származó összeget a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítványnak és a Szent Kristóf Háznak. Ezt az összeget az Önkormányzat saját forrásából megduplázta. A "Fehérvár Travel" Alapítvány a támogatást az AUTI Klub kapacitás bővítésére használja, a Szent Kristóf Ház a felhasználás során figyelembe veszi hosszú távú céljai elérését. A két intézmény együttesen  14.876.702 Ft-ot használhat fel. Ezúton is, még egyszer köszönjük a Városnak és képviselőinek e nagy értékű támogatást.

Az eseményről az alábbi oldalakon részletesen is tájékozódhat:

 
2020. március 6.

A mai borús, esős nap ellenére örömteli eseményben volt része intézményünk ellátottainak.
A „Dákai Napsugár” Egyesület pályázaton szabadtéri fitnesz park kialakítására nyert támogatást, mely a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért segítségével valósulhatott meg.

   

                                      

A „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért által nyújtott támogatás összege 721.849 Ft volt, melyhez alapítványunk önerővel járult hozzá, így sikerült a Dákai otthon parkjába 4 db kültéri fitneszgépet vásárolni.
A rossz idő ellenére az ünnepélyes átadó ünnepségen, - melyet Sándor Hilda, a „Dákai Napsugár” Egyesület gazdasági vezetője nyitott meg, - szép számmal gyűltek össze lakóink, és az otthonban dolgozó kollégák.  Örömmel vették birtokba az otthonban élők, fittyet hányva az esőre.
A fitneszgépeket napi rendszerességgel tudjuk alkalmazni foglalkoztatások keretein belül, ezzel is bővítve a mozgásfejlesztési lehetőségeinket.
 
Akadálymentes zuhanyzót építettek a Kríziskezelő Központban a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet 1,741 millió forint értékű támogatásával.  

       

Zsabka Attila
intézményvezető elmondta: a tavaly ősszel elnyert pályázat célja az volt, hogy az  utcai szociális szolgálat irodájában egy az ügyféltérből nyíló akadálymentesített zuhanyzót alakítsanak ki a meglévő kisebb mellett. Hétfőn, szerdán és pénteken 8-12 óra között az utcán élő hajléktalanoknak lehetősége van zuhanyozni, tisztálkodni. Az új zuhanyzóba a mozgásukban korlátozottak is könnyen be tudnak menni és nyugodt körülmények között, akár segítséggel is használhatják. Székesfehérváron körülbelül 120 ember él az utcán, akik nem kívánják igénybe venni a Kríziskezelő nyújtotta szálláslehetőséget, mindössze ebédelni jönnek be a szállóra, vagy a téli időszakban néhány éjszakára, tette hozzá az intézményvezető.

Az Alapítvány elnöke, Igari Antal kifejezte: ismételten olyan helyre juttattak támogatást, ahol rászorulók, egészségükben korlátozottak tudják használni a fejlesztést.

Mészáros Attila
 alpolgármester a fenntartó nevében mondott köszönetet azért, hogy az intézmény munkakörülményei ismét javultak a támogatásnak köszönhetően. A polgármesterrel meglátogatott teajáraton azt tapasztalták, hogy valóban sokan nem veszik igénybe a szállót, de az új tisztálkodási lehetőség fontos számukra.

      

 

Személygépkocsit adományozott a "Fehérvár Travel" Alapítvány a  Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi telephelyének. A fogyatékosokat ápoló, gondozó otthon a bentlakók részére teljes körű ellátást biztosít. Ennek az ellátásnak szerves része, hogy a gondozottakat orvosi-szakorvosi vizsgálatokra eljuttassák. Nagy segítséget nyújt a gépjármű a hivatalos ügyek intézésében, különféle programokon való részvételben. Reméljük a gépkocsi még sokáig szolgálja a 120 lakó közlekedési, utazási szükségleteit.     

              A képet Fehér Gábor a Fejér Megyei Hírlap fotoriportere készítette

Az átadásról cikk jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/negy-kereken-gurulo-segitseg-a-polgardi-szocialis-intezmeny-lakoinak-3582267/