December 12-én a Fejér Megyei Kereskelmi és Iparkamara évzáró gazdasági fórumot rendezett a székházában.

     Radetzky Jenő köszöntötte a megjelenteket. Elsőként FM NAV igazgatója, Menyhárt Róbert ismertette az ország, de kiemelten Fejér megye helyzetét az adók tükrében. Majd a KSH adatokkal mutatták be a gazdaság fejlődését.

     A program második részében az Etikus vállalat, etikus vállalkozó díj átadására került sor. Ezt a díjat az idén alapította a kamara. Beszédében az elnök kiemelte, hogy mennyire fontos az üzleti életben a jó szándékú, jóhiszemű, tisztességes üzleti magatartás a dolgozók, a vásárlók és a beszállítók felé. Ezzel a díjjal is a felelősségteljes, etikus magatartásra szeretnék felhívni a figyelmet.

    Az első évben 3 vállalat - az Alba-Zöchling Kft., a FEHÉRVÁR TRAVEL Kft.  a Garzon Bútor Zrt. - , és Golenyák János, a Golenyák Fa-Barkács Áruház tulajdonosa vehette át a megtisztelő elismerést.

    A díjazottak között szerepelt Ribi Péter A „Fehárvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért alapítvány alapítója. Méltatásában kiemelték, és példaként állították karitatív tevékenységét, és elvi hozzáállását: „Lemondani a feleslegesről, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség.”

     A kamara minden évben megajándékoz egy szociális, oktatási vagy karitatív szervezetet. Az idén a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében tevékenykedő különleges képességű fiatalok kapták a támogatást. Az ünnepség hangulatát emelte a fiatalok által készített karácsonyfa díszek és egyéb alkotásaik.

    A rendezvényt a Hungaricum együttes mini koncertje zárta.

  

  


[Vissza]