November 30-án ünnepelte egy éves születésnapját az Auti-klub.

Az autizmussal élő fiatalok az iskola, az intézményi ellátást követően nehéz helyzetbe kerülnek. Kevesen közölük képesek munkát vállalni és beilleszkedni egy másik közösségbe. A többségük azonban otthon marad a családjában, közösségi kapcsolataik, képességeik, készségeik megkopnak, beleszürkülnek a hétköznapjaikba. A szülőknek - ahogy idősödnek - egyre nagyobb gondot okoz a gyermekük felügyelete, gondozása, esetleges fejlesztése.

A fenti problémák megoldására vagy enyhítésére vállalkozott a Fehérvár Travel Alapítvány, aki anyagilag teljes mértékben támogatta az Auti-klub megalakulását és folyamatos működését. Ma már heti három alkalommal tartanak fejlesztő foglalkozásokat a klubtagoknak 2-2 órában. A munkát gyógypedagógusok, pszichológus és kutya terápiás szakember is segíti. 

A klub születésnapjára szervezett ünnepségen Plánki Krisztina virággal és ajándékkal köszönte meg a klub munkatársainak kitartó munkáját, az Alapítvány képviselőinek a támogatást. A klubtagok zenés műsorral teremtettek vidám és meghitt perceket a jelenlévőknek, a szülőknek és munkatársaknak. A program hangulatát a Pitypang mesezenekar előadása fokozta.

Mindenkinek köszönjük megtisztelő részvételét!

   

   


[Vissza]