A nyári szünetet követte egy nagytakarítás és a falak, ablakok feldíszítése.  Augusztus 28-án volt az első klubfoglalkozás, amit nagyon vártak a fiatalok, szinte mindenki eljött. Szeptember 5-én ellátogatott a foglalkozásra a polgármester úr, részt vett egy bemutatkozós játékban, amely nagy élmény volt a srácoknak. Polgármester úr kért egy 3 évre szóló tervezetet, amelyet október közepéig eljuttattunk a Önkormányzathoz. A látogatás során felmerült a városban zajló SZÉP programhoz történő csatlakozásunk. A program a fogyatékosságokat mutatja be kisiskolásoknak iskolai keretek között. Erre a felkészülést megkezdtük, előreláthatólag januártól csatlakozhatunk.

Szeptember közepétől már heti 4x2 órában várjuk a klubban a fiatalokat. Minden alkalommal van kommunikációs és szocializációs gyakorlat, mert ez a legnehezebb és nélkülözhetetlen az életvezetésükhöz. Hétfőn mozgás és zene, kedden háztartásvezetés. Ez utóbbihoz vettünk egy villanyrezsót, amelyen nagyon egyszerű ételeket fogunk főzni (teát, tojást, virslit). Szerdán kézműveskedést tartunk, csütörtökön ismét háztartásvezetés és életvezetés, takarítás és sok játék pl. az érzelmek megértése, kifejezése, közlekedés,stb.

A polgármester úr látogatása alkalmával említettük, hogy nagyon nagy szükség lenne egy okos TV-re, mert a szocializációs helyzetek gyakorlásánál hasznát vennénk. A napokban megvásárolhatjuk. Ez nagy öröm számunkra, már csak az internet elérhetőség maradt hátra.
 
2019. november 7-re szerveztünk egy állatos programot, erre az alkalomra meghívtuk a városi TV-t. Ezzel a kis tudósítással szeretnénk ismét felhívni a figyelmet  magunkra! A polgármester úrtól lehetőséget kaptunk a városháza megtekintésére egy novemberi időpontban.
Jól indultunk, 17 fő a létszám. Az egyik tavasszal csatlakozó fiú nemrégiben a saját költeményével érkezett:
[Vissza]