A Fehérvár Travel Kft. ügyvezetőjének, Ribi Péternek Székesfehérvár Közgyűlése „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott,
az elismerést az augusztus 20-i Díszközgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 Az átadón elhangzott:

„Ribi Péter Székesfehérváron született, matematikus mérnöki diplomát szerzett, ám csak rövid ideig dolgozott választott szakmájában. Szabadidejében szívesen utazott és foglalkozott idegenforgalommal, később erre alapozva hozta létre saját cégét, a Fehérvár Travel Utazási Irodát, melyet rendkívüli szorgalommal, kitartással, becsületes és értékteremtő szemlélettel épített fel lépésről lépésre. Az ország egyik legnagyobb utazásszervező irodája, mely büszkén viseli városunk nevét, minőségi élményekben és magas színvonalú ellátásban részesíti a kulturált, aktív kikapcsolódásra vágyókat szerte a világban.

Személyiségét az elbizakodottság helyett a tisztaság, az emberbaráti szemlélet jellemzi. Kimagaslóan segíti Székesfehérvár közösségét a 2008-ban elindított alapítványán keresztül. Felelősséget vállal az oktatás, a sport, a kultúra, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért a városban és Fejér megyében. Hitvallását híven tükrözi alapítványának jelmondata: Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!

Életművének és munkájának elismeréseként Ribi Péter az előző év augusztusában átvette Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István Díjat is.”

(A fenti cikk megjelent a Fehérvár Travel Utazási Iroda hivatalos honlapján.)


[Vissza]